De basis voor het succes van Gebr. de Boon B.V. werd gelegd in het begin van de jarig zestig in Hardinxveld-Giessendam. De gebroeders De Boon waren in die tijd werkzaam in de verkoop van rietmatten en dat was geen zekerheid en garantie voor de toekomst. Tijdig werd deze rietmattenzaak omgezet naar een groothandel in koudwatervissen. Mede doordat het huisdier steeds meer centraal werd geplaatst binnen het gezin veranderde het bedrijf in een groothandel in dierbenodigdheden. De koudwatervissen verdwenen uit het assortiment en steeds meer ging Gebr. de Boon B.V. zich specialiseren in accessoires en snacks voor huisdieren.

De verandering van strategie bleek een geweldig succes en er volgden jaren van enorme groei. Mede hierdoor werd en is Gebr. de Boon nog steeds een toonaangevende en vernieuwende groothandel in de huisdierenbranche.

De missie van Gebr. de Boon was en is nog altijd helder: kwaliteitsartikelen leveren voor het welzijn van dier en mens. Betrouwbaarheid en continuïteit zijn naast innoveren en samenwerken de sleutelwoorden van Gebr. de Boon B.V.

Gebr. de Boon heeft een echte groothandelsfunctie. Het assortiment dierbenodigdheden voor onder andere vissen, vogels, knaagdieren, honden en katten is zeer breed en omvat meer dan 9000 artikelen. Gebr. de Boon kan, op de diervoeders en hengelsportartikelen na, een complete dierenafdeling inrichten. Het assortiment bestaat uit hoogkwalitatieve eigen importartikelen aangevuld met nagenoeg alle aansprekende A-merken. Om steeds voorop te lopen in het aanbod van nieuwe producten zijn inkopers van Gebr. de Boon regelmatig te vinden in het Verre Oosten. De inkoop gebeurt uiteraard op een verantwoorde manier.